top of page
Anycubic Wash & Cure 3 Plus

Anycubic Wash & Cure 3 Plus

ден15.900,00Price

● Надградба на големината: 7,6L Големина на стврднување 228*128*260mm
● Засилено стврднување: Зголемете ја енергетската вредност за 30.000uW/cm² со Gooseneck Lights
● IPA Saving: Платформа за лекување со двоен слој

 

Надградба на големината, зголемен капацитет


Во споредба со Anycubic Wash & Cure Plus, волуменот на перење на корпата за перење е зголемен за околу 13,4% на 7,6 литри, а вкупниот волумен на корпата за перење е 12 литри, што е погодно за 3D печатачи со светлосно стврднување од 10,6 инчи и подолу.

 

Anycubic Wash & Cure 3 Plus - Надградба на големината


Во исто време, големината на стврднување е зголемена за 42%, до φ220*260 милиметри, за да се приспособат на поголеми и повеќе модели за една сесија постобработка.


Иновативниот дизајн на светлата со ламба Flexicure ја зголемува енергетската вредност за 30.000uW/cm²* во опсегот на зрачење од 1~3cm, што значително го подобрува ефектот на стврднување на деталите како што се горниот дел од моделот и здолништето на фигурата.


Anycubic Wash & Cure 3 Plus во споредба со претходната генерација Anycubic Wash & Cure Plus, нуди 20% подобрување во униформноста на стврднувањето. Ова резултира со потемелно и посеопфатно целосно стврднување на моделот, обезбедувајќи подобар квалитет и конзистентност.

 

Дизајн со два слоја, заштеда на ИПА


Двослојната корпа за чистење ПП материјал поддржува перење со платформа. Опремен е со две прилагодливи висини од 150 милиметри и 250 милиметри, овозможувајќи платформи за печатење од 6,6 до 10,6 инчи, максимизирајќи ја ефикасноста на употребата на алкохол.

 

Anycubic Wash & Cure 3 Plus - двослоен дизајн


Усвоена е сосема нова двослојна платформа за стврднување, која го зголемува бројот на стврднати модели по циклус и значително ја подобрува ефикасноста на стврднувањето.

 

Едноставна работа, тивка и ефикасна


Двојни режими за чистење и лекување, лесно избрани со еден клик; Подобрениот режим на стврднување на светлото Gooseneck може лесно да се вклучува и исклучува со еден клик. Времето на чистење и стврднување може лесно да се прилагоди од 1 до 30 минути по желба.

 

Anycubic Wash & Cure 3 Plus - Едноставна операција


Преку позапечатен структурен дизајн и оптимизација на софтверот, пречките од бучавата генерирани за време на чистењето и стврднувањето се намалуваат[1], создавајќи потивка и поудобна работна средина.

bottom of page