top of page
BAMBU LAB X1 - CARBON COMBO

BAMBU LAB X1 - CARBON COMBO

ден131.900,00 Regular Price
ден121.000,00Sale Price

Carbon 3D печатачот Bambu Lab X1 е врвна алатка за амбициозни создавачи, уметници и инженери. Со својата врвна технологија и елегантен дизајн, овој печатач обезбедува неспоредлива прецизност, брзина и разновидност. Опремен со висококвалитетна рамка од јаглеродни влакна, Bambu Lab X1 Carbon 3D печатачот може без напор да се справи со сите ваши потреби за печатење. Без разлика дали печатите сложени модели, калапи или прототипови, овој печатач дава неверојатни резултати секој пат.


Вклучува карбонски печатач X1 и автоматски систем за менување боја на материјали
Способност за повеќе бои и повеќе материјали
Висококвалитетно печатење со Lidar резолуција од 7 μm
Надградлива и приспособлива флексибилност
CoreXY со голема брзина со забрзување од 20000 mm/s²
Двојно автоматско израмнување на креветот

 

Спецификации:
Употреблив дијаметар на влакно 1,75 mm
Максимална температура на млазницата 300 ºC
Тип на екструдер Директен 
Препорачана брзина на печатење максимум 500 mm/s
Површина на градба 256 mm x 256 mm x 256 mm
Температура на плочата макс 110 ºC
Изградба на површината на плочата Bambu плоча
Материјал за изградба на плоча Флексибилна челична плоча
Автоматски систем за израмнување на плочите
Комора за време на процесот отворен или затворен
Филаментната комора е затворена Да
Екструдер број 1
Вкупна маса Вкупни димензии 389 mm x 389 mm x 457 mm
Вкупна тежина 14,13 кг
Максимална потрошувачка на енергија 1000 W
Наизменичен напон: 110 V240 V (50-60 Hz)
Опрема
Хепа филтер Да
Сензор за врата Да
Заклучување на вратата при печатење Да
Сензор за истегнување на влакно Да
Безбедно со губење на струја Да
Екран на допир Да
Камера Да
Поврзување
SD-картичка Да
WLAN Да
Контрола на облак Да
Точност
Резолуција 7 мм
Испорака
Кутија за испорака 480 mm x 480 mm x 590 mm
Тежина на испорака 22,3 кг

 

Достава 7-10 дена

bottom of page