top of page
CREALITY K1C

CREALITY K1C

ден50.000,00 Regular Price
ден49.000,00Sale Price

K1C е затворен Core XY FDM печатач способен за брзини до 600 mm/s. Дизајниран да се натпреварува со врвните 3D печатачи во индустријата, K1C поставува нов стандард со својот целосно метален жар, надграден моторен систем и иновативна плоча. Способностите на K1Cs се протегаат надвор од PLA, тој е специјално оптимизиран за употреба на филамент од јаглеродни влакна, а C во K1C е кратенка за јаглерод. Дополнително, хотендот K1Cs може да достигне и одржува температури до 300 Целзиусови степени, а неговиот систем е дизајниран да обработува филаменти од јаглеродни влакна со исклучителна вештина.

Спецификации:
Работна површина 220 x 220 x 250 mm
Комплет за целосно метален екструдер без затнување
Максимална брзина на печатење 600 mm/s
Поддржувачки филаменти од јаглеродни влакна
Внимателна Al Камера

Достава 7-10 дена
bottom of page